Algas Majaka asumit ja Kadriorgu ühendava kergliiklussilla ehitus

Tellija: Tallinna linn
Teostamise aeg: 2021

Veebruaris algas Tallinna kesklinnas Filtri teed Kadrioru ja Ülemiste ühisterminaliga ühendava kergliiklustee teise etapi ehitus, mille käigus valmib Majaka asumit ja Kadriorgu ühendav kaheosaline kergliiklustee sild koos vaateplatvormiga. Projekti ineseneritööd teostas Reaalprojekt OÜ. 

Rajatav sild võimaldab sujuvat üleminekut Majaka tänavalt Kadriorust algavate kergliiklusteedeni Filtri, Gonsiori ja Poska tänavate suunas. Suuremas pildis hakkab sild ühendama Lasnamäe, Pirita ja Kesklinna kergliiklusteede võrgustikku. Majaka tänavalt algav kergliiklussild jätkab Majaka tänava rattatee trajektoori ja loob võimaluse kahe linnaosa vahel liikumiseks. Kergliiklustee projekti koostas Reaalprojekt OÜ ning seda ehitab TREF Nord.

Reaalprojekti poolt teostatud inseneritööd hõlmasid projekti kahe etapi peale kokku 1,78 km ulatuses kergliiklusteed, 0,13 km jalgrattateed, 0,014 km kanalisatsioonitrasse ning kahe silla monoliitsest raudbetoonist konstruktsioone (üks neist neliavalise plaatkonstruktsioonina ning teine järeltõmmatud plaatkonstruktsioonina). “Visuaalselt hakkavad need olema ilusad ja kumerad raudbetoonkonstruktsioonid, mis paiknevad postidel. Esimesel sillal on geomeetria, mis meenutab hobuseraua kuju ja see on muutuva laiusega. Teine sild on kogupikkusega 50 meetrit ja selle geomeetria on lamedama S-kujuga”, rääkis Reaalprojekt OÜ sillagrupi juht Aleksei Muzalevski. 

Lisaks kaheosalisele kergliiklustee sillale ehitatakse välja tänavavalgustus, uuendatakse tehnovõrke, tehakse maastikukujundustöid ning inimeste rõõmuks ehitatakse ka vaateplatvorm.

Ehitustööde tähtaeg on oktoobris 2021.

Loe projekti kohta lisaks pealinn.ee veebist ja Postimehest.